lauantai 20. lokakuuta 2012

Latinalaiset D:t ovat täällä :)

Tuli sitten viimeyö valvottua Kupliksen kanssa. Yhden aikoihin huomasin, että Kuplis on levoton ja limatulppa irtosi... Levottomuus, seilaaminen ja supistelu jatkui sitten aamuviiteen saakka, jollon Kuplis malttoi rauhoittua yhteen laittamistani pesistä - sitä aiemmin se olisi halunnut olla peittojen alla sängyssä ja kun otin peitot pois, niin se yritti aluslakanan alle. Mutta onneksi vihdoinkin yksi pesistä kelpasi - tosin juuri se, minkä olin nostanut sille sänkyyn :)

Viiden jälkeen Kuplis sitten alkoi ponnistella enemmän tai vähemmän ja 40 minuutin tuloksettomien ponnistelujen jälkeen aloin soitella eläinlääkäreille, että kauanko voidaan vielä odottaa ja voinko mitenkään itse auttaa. Jostain kumman syystä yksityisen päivystävän klinikan "noin 300-500 euron" hinta-arvio röntgenistä ja ultrasta ei houkuttanut, joten soitin kunnalliselle joka olikin sitten valmiina vastaanottamaan meidät ja tutkimaan tilanteen. Sovimme, että soitan hänelle 6:55 - jos näen tarpeelliseksi lähteä viemään Kuplista sinne... No, 6:57 soitin lääkärille, että takatassut näkyy ja pentu tulee takapää edellä, joten se siitä ell-keikasta, onneksi näin :) Ponnistukset onneksi voimistui kokoajan loppua kohden ja sikiökalvokin hajosi mitä ilmeisemmin vasta parikymmentä minuuttia ennen syntymää, joten pennulla ei toivottavasti varsinaisesti ollut mitään hätää vaikka ponnistusvaihe kauan kestikin ja emokin alkoi jo väsyä.

Ensimmäisenä maailmaan tupsahti 107g painava ruskeatabby poika, joka pitkän synnytyksen ja onnellisen lopun ansiosta sai nimekseen Derekaz Da Deus Fortunae - joka on latinaa ja tarkoittaa "god give happiness / luck" :) Tässä poseeraa noin 7h ikäinen "Forte" :)


Kuplis ottikin sitten huilia noin tunnin verran ja oli selkeästi todella väsynyt. Kuivasin pentua sille ja se tyytyväisenä nukkui vauvan ollessa tissillä.. Kunnes seuraava pentu alkoi haluta ulkomaailmaan ja niin reilun tunnin tauon jälkeen maailmaan syntyi 103g painava mustavalkoinen tyttö, joka sai nimekseen Derekaz Data Venia - joka tarkoittaa "with due respect" or "given the excuse". Nimi vain sattui sopimaan pikkuneidille ja kutsumanimi Venia sopii hänelle myös. Hänelle tulee samanlainen kauneuspilkku nenän viereen kuin äidillään, Nonnalla ja Sohjolla. Melkein houkuttaisi ajatus jättää hänet kotiin, mutta eiköhän sijoituskoti ole nyt järkevämpi vaihtoehto mikäli neidistä kasvatustasoinen kasvaa :D Tässä teille huutelee noin 6h ikäinen Venia.


Noin puolisen tuntia siskonsa syntymän jälkeen tupsahti maailmaan 94g painava mustavalkoinen poika. Poika on jotenkin naamastaan todella harmaa ja "kulahtaneen" värinen, huomattavasti vaaleampi ja harmaampi kuin siskonsa, joten mahdollisesti kyseessä voisi olla mustasavu? Harmi kun ei ole hopea/savugeenitestiä vielä olemassa. :) Kolmas pennuista sai nimekseen Derekaz De Lege Ferenda, latinaa myöskin ja tarkoittaa "from law to be passed". Pikkupoika "Fere" poseeraa tässä teille 5,5h ikäisenä:


Kuplis kuvittelee, että Dia on yksi sen pennuista. Se maukuu vähän väliä pentulaatikossa ja vaeltelee täällä ympäriinsä, niin kauan, että Dia menee lähellekin makuuhuonetta. Ainoa huono tuossa vaan on se, että luuleeko joku tommosen 5kk ikäisen hurrikaanin viihtyvän yhdessä huoneessa... Niin, sitä minäkin. :D No, josko Kuplis malttaisi hoitaa oikeita vauvojaan ja jättää Dian hyysäämisen vähän vähemmälle, eiköhän tuo neitokainen selviä jo muutaman päivän ilman maitoa ;) Toisin kuin Kupliksen omat ipanat. <3

Pentujen isän nimen Uncia tarkoittaa siis latinaksi lumileopardia ja sen vuoksi pennut saivat latinalaiset nimet. Ja kumma juttu, että vielä D-kirjaimella... No, voin antaa vinkkiä, että mikäli seuraava mahdollinen suunnitelma toteutuu, niin ne pennut eivät ala D:llä.... kai :D No, ei voi vannoa... ;)

Näitä pentuja on kyselty jotenkin todella paljon, joten sinänsä "harmi", ettei syntynyt enempää. Mutta eiköhän jokainen rexeihin rakastunut löydä oman kissansa ennemmin tai myöhemmin - onneksi cornarivauvoja on yleensä aika hyvin saatavilla. Ja toivottavasti Nonnan toinen pentue syntyy ensi vuonna... :)

Eiköhän tämä väsynyt kasvattaja lätki tänne vielä parit kuvat pentusista ja sitten jos alkaisi askartelemaan yhdistyksen nettisivuja... Nukkuminen, mitä se on?! Voin sanoa, että illalla kyllä ei tarvi unta houkutella. :) Nyt vaan peukut pystyyn, että näiden pentujen kanssa kaikki menee yhtä hyvin kuin Nonnan lapsien - jotka muuten kaksi päivää sitten täyttivät 5kk. Niin se aika rientää...

Happy momma <3

Pikkupoika

Pikkupoika

Isoveli

Isoveli

Koko joukkue

Neitokainen <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti