tiistai 30. lokakuuta 2012

Täällä voidaan paksusti :)

Pennut täyttivät lauantaina viikon ja voivat varsin paksusti. Kuplis on esimerkillisen huolehtiva mamma ja ensimmäisen pentueensa hoidossa ilmenneestä epävarmuudesta ja vastahakoisuudesta ei ole tietoakaan! Olen ylpeä Kupliksesta. <3 Jokainen pennuista suunnilleen tuplasi syntymäpainonsa viikon ikään mennessä, viimeisenä syntynyt Fere on tosin kirinyt sisaruksistaan ohi, vaikka olikin syntyessään pienin.. :D Kaikilla pennuilla on myös silmät auki enemmän tai vähemmän..

Näyttää myös kovasti siltä, että Fere on väriltään mustasavuvalkoinen. Sillä näkyy selkeästi haamukuviota ja se on huomattavasti vaaleampi kuin mustavalkoinen siskonsa :) Katsoo nyt kun pennut tästä kehittyvät, mutta nyt ollaan sitä mieltä, että Fere on savu, mutta aika näyttää.. :)

Kuplis on kova raahaamaan pennuille leluja pesään :D Sieltä löytyy lelukalaa, hiirtä, palloa... En tiedä ajatteleeko se, että sen pennut leikkii jo niillä vai ajatteleeko se, että ne lelutkin on sen poikasia, mutta joka tapauksessa pesästä löytyy jos jonkunnäköistä lelua. Onneksi omistan ison sängyn, sillä pentujen pesä on vielä toistaiseksi sängyssäni.. Koitan kaikin mahdollisin tavoin välttää sen, että emo lähtisi siirtelemään pentuja ja usein ne siirtääkin ne synnytyspesästä pois muutaman päivän sisällä synnytyksestä, mutta toistaiseksi Kuplis on ollut synnytyspesässä tyytyväisenä - joten en ole uskaltanut siirtää pesää sängystä pois. Siinä vaiheessa kun pennut alkavat liikkua enemmän ja tarvitsevat tilaa, siirrän ne lattialle kevythäkkiin - saa nähdä mitä mieltä mamma on siitä... Voihan toki sitä kevythäkkiäkin vielä sängyssä pitää, mutta sitten kun pennuilla alkaa vessaharjoittelut ja kiinteän ruoan syöminen, saavat ne muuttaa kyllä lattialle - sieltäkin on ihan tarpeeksi työläs siivota, saati sängystä ;)

Juuri hetki sitten punnitsin lapset ja nyt näyttää tältä:
Forte 258g (syntymäpaino 107g)
Venla 244g (syntymäpaino 103g)
Fere 259g (syntymäpaino 94g)

Tässä vielä vähän kuvia vauveleista :)

Neljän päivän ikäinen Venla mammansa kainalossa <3

Ylpeä äiti keikistelee

Viikon vanhat ipanat - vasemmalta oikealle Fere, Venla ja Forte

Hello world! Kuva otettu tänään 30.10.

Veljekset <3

Äiti hoitaa. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti