keskiviikko 7. elokuuta 2013

Saanen esitellä - Derekaz Mi'D -vauvelit!

Kävin sunnuntaina 28.7. Diivaa katsomassa ja maha ei ihan kamalan suurelta näyttänyt.. Diiva oli aavistuksen levoton ja huiski hännällään, mutta Diivan emo Nonna teki ekan pentueensa aikaan ihan samaa useamman päivän ajan ennen synnytystä, joten ajattelin, että eiköhän se keskiviikolle-torstaille mene, kuten laskettu aika oltiin laskeskeltu... Toisin kuitenkin kävi, kun maanantaina 29.7. Diivan sijoituskodista soitettiin (ja kasvattaja yllätettiin), että Diiva synnyttää. Lähdin ajamaan heti paikalle ja siihen ei ihan kamalan kauaa mennyt (onneksi välimatkaa ei ole kuin ehkä 10km) ja sillä välin Diiva oli jo kolme pentua saattanut maailmaan. Noin puolen tunnin sisällä ensimmäisen syntymästä syntyi neljäskin pentu ja ajateltiin, että eiköhän ne tässä nyt ole. Yllätykseksi Diiva synnytti vielä noin puolen tunnin päästä yhden pennun - viisi pentua oli todellinen yllätys!

Pennut syntyivät ehkä muutaman päivän etuajassa, ellei sitten Diiva ja Dexu ole salaa treffanneet jo aiemmin - nehän oli samassa asunnossa, mutta molemmat ujosteli siihen malliin ettei uskottu mitään tapahtuneen aiemmin. Pienin pennuista oli 64 grammainen naamiotyttö ja suurin 94 grammainen kilpikonnatäplikäs neiti, kolme veljeä mahtui sitten tuohon välille. Naamioiden mahdollisuus kyllä tiedettiin, mutta en mitenkään ajatellut, että sellaisia sattuisi syntymään :) Saa siis nähdä, mitä Nonna & Lennu saa aikaan, kun Nonna on siis naamiokantaja ja Lennu myös.

Pentujen nimiä olin miettinyt jo hyvän aikaa ennen niiden syntymää, joten jokainen löysi äkkiä omansa. Pentujen isä kun on Alchemist King Midas, on pentujen nimet johdettu isän nimestä - Mi'D -pentueeksi. Mi on espanjaksi minun ja siitä jatkettiin D:llä alkavalla sanalla, saanen siis esitellä minun Deeni :)

n Derekaz Mi'Dulce, CRX f? 33 (kilpikonnanaamio)
n Derekaz Mi'Deliciosa, CRX f 03 24 (kilpikonnatäplikäs bicolor)
u Derekaz Mi'Diablo, CRX n 09 (musta, rinnassa valkoinen täplä)
u Derekaz Mi'Deseo, CRX ? 33 (naamio)
u Derekaz Mi'Derretido, CRX a 03 22 (sinitabby bicolor)

Dulce = sweet
Deliciosa = delicious
Diablo = devil
Deseo = wish / desire
Derretido = lovesick

Ja tarkkasilmäinen kollin kasvattaja myös huomasi, että sinitabbypoika onkin klassinen tabby, totta puhuen se ei itselleni tullut edes mieleen. Klassiset tabbyt ovat melko harvinaisia, joten oli iloinen yllätys :) Naamioiden värit ovat vielä arvoitus, tyttö on jonkunlainen kilpparinaamio ja poika saattaa olla sininenkin, koska sen nenä on huomattavasti siskonsa nenää vaaleampi. Jännä nähdä, miten värit kehittyvät :)

Kuten sivuillanikin mainitsin, "pentujen annetaan kuitenkin kasvaa ja kehittyä rauhassa, ennen kuin niiden varaamista aletaan yhtään miettiä. Pentuja on kyselty todella paljon, joten varsinaisesti vapaita pentuja ei ole, kaikille syntyneille on varmasti koti tiedossa. Seuraa kuitenkin sivujamme, niin näet pentutilanteen ensimmäisten joukossa!" Valitettavasti kasvattajalle (ainakin minulle) ei ole turhauttavampaa kuin vastailla maileihin, joissa on hädintuskin lähettäjän nimi & puhelinnumero - en halua olla töykeä, mutta ainakaan minulle eikä toivottavasti muillekaan kasvattajille ei ole yhdentekevää mihin pennut aikanaan muuttavat, itse ainakin haluan tietää tulevista kotiehdokkaista (niin, ehdokkaista!) oikeastaan kaiken, haluan tietää, minkälaisten ihmisten ja eläinten kanssa kasvattini mahdollisesti saattaisi joskus asustaa ja mitä siltä toivotaan. 

Tässä vielä kuvia vastasyntyneistä ja nyt jo viikon ikäisistä vauvoista <3

Koko katras päivän iässä

Tissillä <3

Derekaz Mi'Deliciosa, tyttö

Derekaz Mi'Derretido, poika

Derekaz Mi'Deseo, poika

Derekaz Mi'Diablo, poika


Derekaz Mi'Dulce
Diiva ja Dulce <3
Viikon ikäiset "poseeraa"

Viikon vanhat ipanat
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti