perjantai 18. huhtikuuta 2014

League of Legends -pentue

17.4.2014 tulin töistä ja Dia täällä murisi muille ja käyttäytyi levottomasti. Käytin koiran nopeasti ulkona ja kun tultiin sisälle, alkoi synnytys käynnistyä ihan näkyvästi. Ensimmäinen pennuista, ruskeatiikeribicolor tyttö syntyikin luonnollisesti, painoa neidillä 95g. Sitten alkoikin odottelu.. aina välillä oli supistuksia ja vähän ponnistelua, sitten saattoi Dia nukkua puolituntia ja taas vähän, mitään ei tuntunut tapahtuvan. Soittelin päivystäville eläinlääkäreille ja kuuden tunnin odottelun jälkeen päätimme lähteä käymään päivystävällä lääkärillä näytillä.

Lääkäri ultrasi Dian ja mahassa näkyi kaksi pentua ja Dia sai oksitosiinia, jonka pitäisi auttaa voimistamalla supistuksia. Kaksi oksitosiinia ei auttanut ja tunnustelemalla tuntui aina vain pennun päälaki ihan sormenpäällä, eikä pentu liikkunut mihinkään oksitosiinista huolimatta. Oltiin aivan varmoja, että siellä on kuollut pentu jumissa eikä se vaan liiku.

Yllätys olikin suuri, kun Dia päätettiin leikata ja kun ensimmäinen "jumittava" pentu alkoikin liikkua kalvojen alla.. ja kun toinenkin pentu liikkui, se tuntui ihmeeltä. Itse päästiin äitin kanssa elvyttämään pentuja, vaikkei ne paljon elvytystä tarvinut kun alkoivat liikkua. Tällä hetkellä en edes muista kumman pennuista eläinlääkäri nosti kohdusta ensin, taisi olla Irelia, eli tuo sinitiikerivalkoinen sisupussi. Se näytti niin siniseltä kalvojen läpi, olin varma ettei se ole elossa.. Elämä on ihmeellistä, toivottavasti nämä kaikki saa elää ja olla ja toivottavasti Dia toipuu. <3

Syy miksi synnytys ei onnistunut luonnollisesti ensimmäisen pennun jälkeen, oli ilmeisesti se, että kumpikin pentu yritti synnytyskanavaan samaan aikaan. Ne oli nenät vastakkain kohdunsarvissa. Äskenkin tuo kaksikko tappeli tissillä :) Irelia on pennuista pienin, kotiin päästyämme se painoi 77g. Veigar oli 98g. Äsken kun pentuja punnitsin, ovat kaikki saaneet painoa, Zyra toki eniten kun sai tissitellä monta tuntia yksinään.

Pentujen nimet tulevat League of Legends -pelistä, jossa on hahmot nimeltä Karma ja Diana. Joten tämä pentue on ensimmäinen pentueistani, jonka nimet liittyy sekä isän, että äidin nimeen. Pennut ovat siis:

Derekaz Irelia, sinitiikeribicolor tyttö
Derekaz Zyra, ruskeatiikeribicolor tyttö (lähes äitinsä kopio)
Derekaz Veigar, ruskeatäplikäsvalkea poika

Lisää kuvia napsin myöhemmin, nyt saa mamma ja vauvat olla rauhassa ja toipua koettelemuksistaan. Pentuja ei  myöskään varata kenellekään vielä pitkään aikaan!2 kommenttia:

  1. <3 isoisomummin rakkaita nämäkin <3

    VastaaPoista
  2. Isoisä Mosse lähettää kehräävät terveiset :)

    VastaaPoista